«Το τραγούδι των Κάστρων»: Οι άψυχες πέτρες έχουν πολλά να μας διηγηθούν και να μας τραγουδήσουν, για ιστορίες αγάπης, κατορθώματα αντρειωμένων, πολιορκίες και πόνο φυλακισμένων. Το μουσικό σύνολο του Χρίστου Τσιαμούλη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια και παραλογές από όλα τα μέρη της Ρωμιοσύνης, που μας ομιλούν για τα Κάστρα και τους πύργους τους.

Ο Χρίστος Τσιαμούλης σπούδασε κιθάρα και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και βυζαντινή μουσική στο Ωδείο Σκαλκώτα. Μελετά από το 1980 την Ελληνική παραδοσιακή μουσική και την εκμάθηση των παραδοσιακών οργάνων όπως ούτι, πολίτικο και στεριανό λαούτο, σάζι, ταμπουρά και ταμπουρά με δοξάρι, πολίτικη και κρητική λύρα, κεμανές Καππαδοκίας, νέι, καβάλι, φλογέρα κ.ά.
Με τις «ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» το 1985 ξεκίνησε μια δημιουργική πορεία και δισκογραφική δουλειά πάνω στην παράδοση αλλά και στις μουσικές τάσεις του σύγχρονου τραγουδιού. Έχει πάρα πολλές συνεργασίες με παλιούς και νέους μουσικούς, τραγουδιστές και συνθέτες και δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής. Συνέβαλε στην δημιουργία της «Εστουδιαντίνας».
Συνεχίζει με προσωπική πορεία, συνθέσεις και δισκογραφία. Διδάσκει παραδοσιακά όργανα σε ωδεία, μουσικές σχολές και στο τμήμα μουσικολογίας του Παν. Αθηνών. Έχει κάνει πολλά σεμινάρια ανά την Ελλάδα και πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως δεξιοτέχνης στο ούτι και στο νέι.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:

  • Χρήστος Τσιαμούλης (τραγούδι και ούτι),
  • Μαρία Θεοφανίδου (τραγούδι και πολίτικο λαούτο),
  • Χάρης Λαμπράκης (νέι),
  • Στρατής Ψαραδέλλης (λύρα και ταμπουράς)
  • Στέλιος Κατσιάνης (λαούτο και ταμπουράς).

Περισσότερα: http://www.tsiamoulis.com/